درس اخلاق آیت الله شیخ جعفر تبریزی
نوشته شده توسط : ادمین
1402-08-25
بازدید :
آیت الله شیخ جعفر تبریزی فرزند آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی در جلسه درس اخلاق مدرسه علمیه امام محمد باقر علیه السلام حاضر شدند.
آیت الله میرزا جواد تبریزی پدر آیت الله شیخ جعفر تبریزی خدمات گوناگونی برای اهل بیت علیهم السلام و مردم انجام دادند. تاسیس درمانگاه بقیة الله الاعظم قم و احداث مسجد در مناطق فاقد مسجد از جمله فعالیت های ایشان میباشد.
نماز ظهر و عصر مسجد مدرسه علمیه امام محمد باقر علیه السلام به امامت آیت الله شیخ جعفر تبریزی برگزار شد.
پیش از سخنرانی آیت الله شیخ جعفر تبریزی، حجت الاسلام و المسلمین حجازی مدیر و متولی مدرسه علمیه امام محمد باقر علیه السلام ضمن خوشآمد گویی به ایشان به ذکر خلاصه ای از تاریخچه مدرسه پرداختند.
تاریخچه مدرسه
این مدرسه در آستانه 40 سالگی است که از سال 1363 اقدام به جذب و تربیت طلبه کرده چه سطح 1 چه سطح 2. تا کنون بیش از 3000 طلبه از این مدرسه فارغ شده اند. تولیت اولیه مدرسه زیر نظر آیت الله سید حسن دیباجی بوده است.
در محضر آیت الله شیخ جواد تبریزی احترام به سادات جایگاه ویژه ای داشت. کاملا احترام به حوزویان داشتند و ارادت ویژه ای به محبت اهل بیت علیهم السلام داشتند. جرقه اولیه پیاده روی فاطمیه قم از ایشان است. بغض و کینه به دشمنان اهل بیت نزد ایشان زبانزد بوده است.
بیانات آیت الله شیخ جعفر تبریزی
چرا طلبه شدید؟ ما دشمن قوی داریم که گفته است لَاُغوِیَنَّهُم اَجمعین.َ قرآن کریم از انسان های متقی صحبت میکند و راهی را به آنها نشان میدهد. ولی از کسی تقاضای شغل نکرده است که مثلا مهندس شوید مگر آیه تفقه در دین.
یعنی عده ای بروند و تفقه در دین کنند. تفقه در دین کنار خود علم لوازمی نیز دارد که باید مراعات شوند. در جواب اول که چرا طلبه شدیم این است که به ندای الهی پاسخ داده ایم. اگر برای خداوند درس بخوانیم خداوند متکفل ما میشود. اولین نکته برای طلبه این است که باید درس بخواند تفکراتی مثل بهائیت و بابیت و احمدالحسن بخاطر این در تشیع پدید آمدند که پایه گذار آن بیسواد بوده است.
آیت الله میرزا جواد تبریزی تاجرزاده بودند و برادران ایشان نیز همینطور از ایشان پرسیده شد چرا طلبه شدید گفتند وجه معنوی طلاب مرا به سمت طلبگی کشاند. وقتی طلبه را دیدیم باید معنویت را مشاهده کنیم باید خدا را مشاهده کنیم.
اقسام طلاب
طلاب سه گروه هستند. یک گروه اینکه وقتی میپرسیم چرا طلبه شدی سکوت میکند و سردرگم است. این گروه به درد طلبگی نمیخورند.
گروه دوم پاسخ روشنی نمیدهد و متزلزل است این هم به درد نمیخورد. چون آیات سرسخت الهی در مورد متقین است و این افراد مورد امتحان قرار خواهند گرفت.
گروه سوم پاسخ میدهد که برای خدا آمدم و با خدا معامله میکنم. آینده چه میشود برای من مهم نیست من دین را میخواهم به دوش بکشم.
آیت الله تبریزی فرمودند یک روز هم فکر نکردم که مرجع تقلید بشوم.
با این صفات حرکت طلبه اثر خواهد داشت.
چگونه درس خواندن
درس چگونه بخوانیم که موفق شویم؟ اگر طوری باشد که بتوانی پس از آن درس بدهی ادامه بده ولی اینطور نباشد که صرفا درس بخوانیم و انباشته شود.
باید در نحو و صرف مجتهد شوید.
کسانی که الان لمعه میخوانند باید بتوانند حتی مقاله به عربی بنویسند.
درس باید با معنویت باشد و این هم با ولاء صورت پذیر است.
به امام صادق علیه السلام گفتند ابان بن تغلب از دنیا رفت و امام فرمودند همانا قلب من را به درد آورد مرگ ابان.
مقام علم
مقام علم خیلی بالا است. اگر طلابِ علم نباشند دین از بین میرود دین را علما نگه داشته اند تا به امروز.
برخی صفات اخلاقی طلاب
حتی به شوخی دروغ نگویید نورانیت را ازبین مییرد. خیلی شوخی نکنید. نباید سبک کاری کرد.
آیت الله تبریزی عبایی تمیز اما پاره بر تن داشتند به ایشان گفته شد عبایتان را عوض میکنید؟ ایشان گفتند شاید کسی باشد توان تهیه عبای سالم نداشته باشد من همین را میپوشم و اکتفا میکنم.
در خلوت و تنهایی از مناجات با خداوند غافل نباشیم.
دور و برتان خیلی دوست جمع نکنید از درس غافل میشوید. آیت الله تبریزی در عراق یک دوست بیشتر نداشتند.
تگ ها :
طلبه طلاب حوزه علمیه امام محمد باقر درس اخلاقپست های مشابه :
ارسال نظر
1402-12-20