جلسه مدیریت و کادر با اساتید مدرسه علمیه امام محمد باقر (ع) - مهر 1402


نوشته شده توسط : ادمین

1402-07-21

بازدید : 337

جلسه مدیریت و کادر با اساتید مدرسه علمیه امام محمد باقر (ع) - مهر 1402

جلسه اساتید مدرسه علمیه امام محمد باقر علیه السلام با مدیریت و کادر مدرسه علمیه امام محمد باقر علیه السلام برگزار شد. 

ابتدا معاونت آموزش مدرسه حجت الاسلام و المسلمین رادفرد ضمن عرض تشکر و خسته نباشید به اساتید مدرسه به معرفی اساتید پرداختند. اساتید مدرسه علمیه امام محمد باقر علیه السلام در دو سطح مقدمات و عالی مشغول تدریس میباشند. 

مدرسه علمیه امام محمد باقر علیه السلام

حجت الاسلام و المسلمین حجازی نیز ضمن تبریک ورود پر خیر و برکت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها به قم و همچنین خیر مقدم به اساتید و تشکر از ایشان در امر تربیت و تحصیل طلاب گفتند:

عزیزانی از میان ما وفات کردند مثل فرزند حجت الاسلام خلیل عالمی و اویس مقدم و والد مکرم حجت الاسلام والمسلیمن صالحی. 

مدرسه علمیه امام محمد باقر علیه السلام

در گذشته در سال های 85 و 86 حدود 330 طلبه سطح عالی در مدرسه بود. از سال گذشته دوباره سطح عالی در مدرسه برگزار شد که بیش از 40 طلبه سطح عالی مشغول تحصیل هستند که این کار کمک حال درس آزاد حوزه علمیه می باشد.

حوزه در پساکرونا

گرچه دوران کرونا و تعطیلی های آن گذشت اما پس لرزه های آن هنوز در حوزه هست که در امر آموزش و پژوهش دیده میشود ولی امسال بنا شده است سخت گیری بیشتر شود و از شما اساتید درخواست میشود طلاب را خصوصا در بخش ادبیات به چالش بکشید.

مدرسه علمیه امام محمد باقر علیه السلام

رویه در مدرسه واحد باشد اینطور نباشد بعضی اساتید راحت بگیرند و برخی دیگر سخت گیر باشند. تا 21 دی درس های نیمسال اول برگزار هست. در نمیسال اول 93 و در نیمسال دوم 87 روز درسی برقرار است. 89 هزار طلبه در حال زندگی در قم هستند. 

مدرسه علمیه امام محمد باقر علیه السلام

بیانات اساتید

* کیفیت ناظر برلی مباحثه طلاب به چه صورت است؟ 

پاسخ : ناظر طلاب از پایه های 7 و 8 هستند و هر طلبه ای که سه مباحثه منفی خورد یک جلسه غیبت برای او ثبت میشود. 

* در مورد ساعت شروع و پایان کلاس ها، برخی اساتید دیر کلاس درسی را به اتمام میرسانند و سبب میشود استاد بعدی دیرتر کلاس درسی را برگزار کند. 

پاسخ : بنا باشد اساتید گرامی درس ها را به موقع به اتمام برسانند تا برای اساتید بعدی چالش نشود وجدان کاری که در شورای عالی حوزه های علمیه برای کلاس های درسی مطرح شده است 40 دقیقه است و نهایتا 55 دقیقه باشد. 

مدرسه علمیه امام محمد باقر علیه السلام

*برخی کلاس ها مثل الموجز در دوره تابستانی برگزار شده است که باعث کاهش کیفیت درسی شده است. 

پاسخ : مدرسه نمیگذارد دوره تابستانی بصورت سرسری انجام شود و چنانچه درسی در دوره تابستانی تمام نشود ادامه آن در طول سال تحصیلی خوانده میشود. 

*پیشنهاد :یکی از مسائلی که باعث ریزش انگیزه طلبه میشود بحث هویت طلبگی است که ضعیف شده است. موضوع هویت طلبگی به صورت مستقل قرار بگیرد و مطرح شود (1-چیستی طلبگی؟ مثلا طلبه از خود میپرسد فرق من با دانشجوری معارف چیست؟ 

2-ارزش طلبگی مثل اینکه ما از سلاله انبیا هستیم. 

3- کارکرد طلبگی.) 

با حضور اساتید نشست هایی برگزار شود تا مشکلات و سوالات طلاب را بررسی کنند. 

هویت طلبگی جامع مشکلات طلاب است. 

*پیشنهاد : طلبه های انتقالی به مدرسه از نظر علمی ضعیف هستند که باعث گرفته شدن وقت کلاس میشود. برنامه ای برقرار شود تا ضعف آنها برطرف شود. طلابی که از پایه اول در مدرسه بوده اند قوی تر هستند. 

* پیشنهاد : کلاسی تهیه شود تا بتوان مواردی مثل پاورپوینت را به طلاب آموزش داد. 

*پیشنهاد : طلبه ای که به مسائل روز اطلاع نداشته باشد ابتر میباشد. در غیر این صورت بعد اجتماعی اش را از دست خواهد داد. برخی موارد در کنار درسها لازم و ضروری هست. همانطور که کارگاه صرف و نحو لازم است برخی موارد نیز لازم است یک شبه کسی نمیتواند کسی باشد که در ایستاگرام موفق باشد یا در دانشگاه موفق باشد.

 از جمله آن موارد زبان خارجی هست. مدرسه علمیه امام محمد باقر علیه السلام پتانسیل این را دارد. طلبه باید بتواند با نرم افزار هایی مثل ادیت فیلم و... آشنا باشد چرا که باید دارای مهارت های هنری باشد. طلبه باید غایات راببیند.

 اگر زیاد در مقدمات قرار داشته باشد ممکن است انگیزه خود را از دست دهد. از برخی علما نیز که در این امور کار کرده اند دعوت شود مثل فضای رسانه، تجریه های دانشگاهی و... 

* پیشنهاد : رابطه اساتید با مشاوره مدرسه مناسب نیست در دنیا کادر آموزشی ارتباط تنگاتنگی با مشاورین دارند ولی متاسفانه این ارتباط با اساتید در مدرسه نیست. هر چیزی تخصص خود را دارد. به ما بگویید که طلاب چه مشکلی دارند ما بررسی میکنیم. نمیشود طلبه را بدون مشاوره علمی رها کرد. برخی از مراکز آموزشی اول از استاد تعهد میگیرند که باید در مدرسه حاضر باشید و مشاوره علمی دهید. طلبه باید سیر های مطالعاتی داشته باشد. 

* پیشنهاد: 

اساتید سعی کنند امتحانات را سخت بگیرند تا طلاب برای امتحانات نهایی آمادگی بیشتر داشته باشند. 

اساتید نسبت به حضور و غیاب طلاب مطابق با آیین نامه شورای عالی حوزه‌های علمیه برخورد کنند و چنانچه طلبه ای غیبت کند یا تاخیری داشته باشد به معاونت آموزش مدرسه ارجاع شود. 

 




تگ ها :

     طلبه طلاب حوزه علمیه امام محمد باقر جلسه اساتید استاد

پست های مشابه :


ارسال نظر

هنوز این پست نظر ندارد