فعالیت علمی طلبه ها در پایه هفتم - حجت الاسلام عبدی در حوزه علمیه امام محمد باقر (ع)
نوشته شده توسط : ادمین
1401-09-04
بازدید :
حجت الاسلام عبدی با حضور در حوزه علمیه امام محمد باقر علیه السلام به بیان بایسته های علمی طلاب در سال هفتم حوزه پرداختند.
تفاوت درس خواندن سطح عالی حوزه با سطوح قبلی
آیا درس خواندن در سطح ۱ و۲ ( سطح عالی ) باهم تفاوتی دارند؟
وظیفه طلبه در مقدمات وسطح ۱ و سطح عالی و روش درس خواندن آن چگونه باید باشد؟
استاد حضرت حجت الاسلام والمسلمین عبدی در پاسخ به سوالات فوق فرمودند :
یکی از اموری که در سطح عالی باید توجه کنیم این هست که تفاوت آن با سطح ۱ را درک کنیم.عناوینی که سابقا در حوزه بود این بود که وقتی جامع المقدمات میخواند تا اتمام مغنی میگفتند مقدمه خوان است بعد این سه سال لمعتین میخواند و میگفتند سطح خوان شده و بعد آن خارج درس میخواند.در زمان ما به این سطح خارج میگویند سطح عالی, مکاسب و رسائل بصورت درس خارج جناب شیخ بوده است.این که ما امروزه میگوییم سطح عالی، ریشه تولیدش سطح خارج بوده است.
لمعتین فقه قرن ده است ولی مکاسب رسائل برای قرن ۱۳ بلکه اوایل قرن ۱۴ هست, مکاسب تفصیل بیشتری در مورد فقه داده است,در سطح قبلی از ما توان اظهار نظر و تفصیلات استدلال کردن را نمیخواستند ولی اینجا همه اینها را از ما میخواهند.
از این به بعد به دوره رسائل مکاسب بگوییم خارج البته فرقش با سطح خارج بعد پایه ۱۰ این است که اینجا کتاب دارد ولی آنجا سرفصلی هست.
اگر سطوح قبلی حوزه را خوب نخواندیم چه کنیم؟
ممکن است بگوییم این مطالب را ای کاش پایه دو سه کسی به ما میگفت .
در جواب باید گفت دو دسته طلبه داریم. دسته اول طلابی که حق این کتاب ها را ادا کردند مثل کتاب اصول مظفر البته عده قلیلی بودند. ولی طلبه ای که خوب کار نکرده به دوره تمهید خارج نیاز دارد یعنی کاری کنید هرچه ما فات داشتید جبران شود تا به سطح خارج برسیم .
اگر میخواهید فقیه مجتهد شوید از همین حالا باید سطح خارجی درس بخوانید و اگر در خط فقه و اجتهاد نبودیم خلاف تکلیف قرآن است.
باید خط خط رسائل مکاسب را بفهمیم یادمان باشد این کتاب ها را کسانی ننوشتند که بتوان به سادگی اشکال کرد در نتیجه اگر نفهمیدیم اشکال نکنیم.
روش تدوین کتب درسی در حوزه
کسانی که برنامه تحصیلی را تدوین میکنند متوسطین را ملاحظه کرده اند. ولی ما دنبال نتیجه متوسط نباشیم برنامه خصوصی برای خود داشته باشیم , مشکل ما این است که ندانسته انکار میکنیم.
فلسفه را فعلا در خدمت اصول و فقه بخوانیم تا قبل از اینکه مجتهد شویم. یعنی فلسفه در عرض فقه و اصول نباشد بلکه در طول فلسفه بخوانیم آنقدر دوره کنیم که ملکه شود برای شما.حتی خود کتاب ها را هم عوض نکنیم تا حافظه تصویری شکل بگیرد.
مسائل را جزئی بلد باشیم مشکل این است طلبه ها بصورت کلی بلد هستند.
کاربردی بخوانید.
به علم ما به شدت محتاج هستند شهادت میدهم.
شهید ثانی در منیة المرید میگوید بعداً که مجتهد شدی بعدش سمت کتاب قرآن برویم و مفسر شویم و بعد سمت عرفان و حکمت.
تگ ها :
طلبه طلاب امام محمد باقر حوزه علمیه امام محمد باقر امام باقرپست های مشابه :
ارسال نظر
هنوز این پست نظر ندارد