مصاحبه علمی-تربیتی با حجت الاسلام رسول خلیلی - مدرسه علمیه امام محمد باقر (ع)


نوشته شده توسط : ادمین

1401-10-03

بازدید : 371

مصاحبه علمی-تربیتی با حجت الاسلام رسول خلیلی - مدرسه علمیه امام محمد باقر (ع)

حجت الاسلام والمسلمین رسول خلیلی از اساتید حوزه علمیه امام محمد باقر علیه السلام و مشاور علمی-تربیتی طلاب هستند. در متن پیش رو مصاحبه با ایشان را ملاحظه خواهید کرد.

معرفی حجت الاسلام رسول خلیلی

حجت الاسلام رسول خلیلی از اساتید مدرسه علمیه امام محمد باقر علیه السلام طلبه ورودی سال ۱۳۷۳ هستند. ایشان اصالتا اهل اصفهان هستند.

فعالیت و روزمه  حجت الاسلام رسول خلیلی

ایشان بیش از ۱۰ سال تجربه تحصیل درس خارج دارند.ایشان جزء اولین گروه هایی در حوزه علمیه قم بودند که بصورت تخصصی وارد رشته مشاوره شدند.

ایشان تجربه کارگاه های مشاوره متعددی در زمینه خانواده، اعتیاد، ازدواج، تحصیلی، نوجوان و کودک را دارا هستند.

در زمینه تدریس ایشان سالیان متعددی مشغول به تدریس هستند که حدود شش سال از آن در مدرسه علمیه امام محمد باقر علیه السلام بوده است.

حجت الاسلام رسول خلیلی - حوزه علمیه امام محمد باقر (ع)

وضعیت علمی طلبه های امروز در مقایسه با نسل های قبلی

در زمینه خانواده تقریبا طلبه ها تک فرزندی شده اند یعنی وقتی میبینیم متوجه می‌شویم یک بچه هست و آمده طلبه شده است.

در زمینه روابط اجتماعی شاید خیلی کمتر بشود کنترل کرد با توجه به این گوشی های موبایل . 

عوامل مثبت و منفی در انگیزه طلاب

اولین نظام کارآمدی که به طلبه میتواند کمک کند خانواده آن است.

در زمینه هدفمندی طلبگی ،بهترین نکته این است که اهداف کوتاه مدت ،میان مدت، و بلند مدت خود را بشناسد.

خود طلبه کتاب های جنبی و اعتقادی بخواند.اگر طلبه ای بخواهد خیلی خوب هدفمند باشد باید نقشه راه بیست ساله داشته باشد. و اقل آن ۱۰ تا ۱۵ سال است.

یکی از نعمت های خیلی خوب حوزه علمیه قم اساتید و موسسات تخصصی است.

در مورد اهداف و هدفمندی طلاب ،به قول رفتار شناسان مدام این اهداف را نوشته باشد.

جلوگیری از کم شدن انگیزه در پایه های بالاتر

بهترین راهکار برای طلبه ها همان اهداف میان مدت و بلند مدت هست.

مثلا هدف میان‌مدت ما این هست که برویم و فقه و اصول را تخصصی بخوانیم یا اصلا تبلیغ کنیم یا در زمینه نوجوانان فعالیت کنیم و ....

ما باید در رشته های تخصصی خودمان فعالیت کنیم .یکی از مراکز و موسسات خوبی که طلبه ها می‌توانند در آنجا فعالیت داشته باشند موسسه مرحوم آیت الله مصباح یزدی(موسسه امام خمینی ره ) هست که حدود ۴۰۰ رشته تخصصی دارد.

طلبه هایی که نمی‌دانند میخواهند چکار کنند یا این اطلاعات در مورد مراکز و موسسات را نمیدانند و اینکه چه کار های می‌توانند انجام دهند. یا اینکه از روی تنبلی هست و دنبال این چیز ها نمی‌ روند یا اینکه عوامل دیگری دخیل هستند مثل اینکه نمرات خوبی در پایه ۱ تا ۶ نداشته باشد.

راهکار :

۱-با یک مشاور مشورت داشته باشند.

۲- اهداف بلند مدت را در نظر بگیرند.

۳-گرفتن الگو

آینده حوزه علمیه

کسی امید ندارد که توجه به امام زمان ندارد آینده را خود حضرت رقم می‌زنند. منتها نقش هایی که ما ایفا میکنیم و فایده ای که ما به جامعه میتوانیم برسانیم بدرد خودمان می خورد . و اینها خیلی مهم است.

اگر ما بی خیال تبلیغ و تحصیل و پژوهش بشویم و ناامید شویم نمیتوانیم موفق شویم.حوزه از یک جهتی سوگیری پیدا کرده به تجزی در اجتهاد مثل فقه الحقوق و..

یواش یواش مدارسی شبیه مدرسه آیت الله گلپایگانی  (ره) که خیلی شور و حال داشت کم کم دارد خلوت میشود این نشان دهنده این است که طلبه ها اکثرا جذب موسسات خصوصی تر شده اند.

نیاز امروز جامعه

نیاز جامعه ما الان با همه هجمه فرهنگی نسبت به خانواده و از آن طرف مصرف‌گرایی مردم حتی در بحث اعتقادات و اخلاق، اولین نیاز احکام و اخلاق است.

یکی دیگر از کار ها که خیلی طلبه ها می‌توانند کار کنند همین موبایل ها هست که طلبه ها بتوانند احکام و اعتقادات و اخلاق را با سبک های مختلف رسانه ای کار کند ،خیلی مشتری دارد.

من ۱۰ جلسه کارگاه رسانه شرکت کرده ام توصیه میکنم طلبه ها هم بروند که نحوه پردازش متن ، نوشتن، انتخاب عکس ، فیلم یاد بگیرند.

در بحث خانواده اولین چیزی که انسان باید به آن مجهز شود مطالعات تخصصی و مطالب کلیشه ای و کاربردی است. در زمینه خانواده ، کودک ، نوجوان.

همانطور که امکانات در جامعه زیاد شده است مشکلات هم زیادتر شده است و کارفرهنگی و رسانه ای نیاز است. کار چهره به چهره. طلاب بتوانند کلاس داری را یاد بگیرند. منتها بصورت تخصصی و مطالعه اینکه چگونه با مخاطب ارتباط برقرار کنیم و چگونه به او کمک کنیم.

معیشت طلبه ها در بیان حجت الاسلام رسول خلیلی

مبنا این باشد که در اوایل طلبگی انسان قناعت را داشته باشد. بعد از پایه ۶ میتواند  در عرصه پژوهش و... فعالیت داشته باشد . قطعا خانواده ها هم کمک میکنند. حتی مدرسه علمیه امام محمد باقر علیه السلام نیز در بحث غذا و... با طلبه های که مسأله دارند مدارا دارد.

پس اولین نکته داشتن قناعت است.البته وقتی طلبه ازدواج میکند با اینکه شهریه اش افزایش میابد و کمک اجاره مسکن به او پرداخت میشود و.... ولی ممکن است اجاره بها سنگین باشد یا بخواهد ماشین تهیه کند.

توصیه این است اگر دیگر چاره ای ندارد شغلی بصورت پاره وقت داشته باشد تا به درس او لطمه وارد نشود. دوم اینکه شغل او مرتبط باشد با علوم حوزوی مثل پژوهش و تحقیق کتاب و..

ویژگی های مدرسه علمیه امام محمد باقر علیه السلام

برخی مدارس هستند فعالیت های تهذیبی مدرسه علمیه امام محمد باقر علیه السلام را ندارند مثل طرح شهید مطهری

مدرسه علمیه امام محمد باقر علیه السلام نزدیک حرم مطهر است.

هماهنگی و اساتید خوبی مدرسه علمیه امام محمد باقر علیه السلام دارد.

مدرسه طرح تابستانی دارد که طلبه ها را رها نمی‌کند این خیلی خوب است.

 




تگ ها :

     طلبه طلاب حوزه علمیه امام محمد باقر مدرسه علمیه امام محمد باقر معیشت

پست های مشابه :


ارسال نظر

هنوز این پست نظر ندارد